Foredrag om Giftmord i Tved i 1815

2018-04-25 Mord i Tved – foredrag af Anita Lillevang

Anita Lillevang fortæller om mordet på Kirsten Andersdatter i

Sidste nyt om mordet på Kirsten Andersdatter i Tved i 1815

I september 1815 døde den 41-årige enke Kirsten Andersdatter i Tved under mystiske omstændigheder. Først ni år senere blev hendes mordere pågrebet og sagen undersøgt. 15. juni 1825 blev de to dømte henrettet på Galgebakken i Kirkeby.

Anita Lillevang er direkte efterkommer af de to mordere. Hun er dykket ned i arkiver, gamle breve og tykke bøger og har undersøgt, hvad der skete både før og efter Kirstens tragiske død. Hun fortæller sidste nyt om mordet:

Hvem var morderne og hvad var deres motiv?  Hvordan efterforskede man en drabssag i 1824, hvor der hverken var politi, DNA eller fingeraftryk?  Hvordan gik det dem, der var helt uskyldige i alt det, der skete: Kirstens søn og mordernes børn?

Dødsdommen faldt under enevælden. Ville morderne være blevet dømt, hvis sagen var blevet behandlet i en demokratisk retsstat?

Kom med på en tidsrejse til gerningsstedet Tved og hør historien om mordet på Kirsten. Det foregår i Tved Forsamlingshus onsdag 25. april kl. 19.00. Alle er velkomne

38 personer hørte ovenstående foredrag og alle var enige om, at det var virkelig interessant og spændende. Anita Lillevang forstod at gøre historien levende. Mange af de steder, som foredraget handlede om, var kendt af mange af tilhørerne.